Близо 15 групи пяха и танцуваха на 4 туристически обекта в Трънско за състезанието „Бодифолк загадки”

Около 15 групи показаха певческите си и танцови умения в състезанието „Бодифолк загадки”, което е част от фестивала “От Трън по-убаво нема”, предаде репортер на Zapadno.com.

Участниците, които сформираха отбори, пяха и танцуваха на 4 туристически обекта в Трънско – Музеят на бусинската керамика в село Бусинци, Музеят на киселото мляко в село Студен извор, парка на Ждрелото на река Ерма и пътеката към скалния параклис “Света Петка” в град Трън. Регламентът на играта беше обяснен сутринта, когато започна състезанието “Бодифолк загадки”. Най-далечното разстояние до обектите е 6 километра. Надпреварата е съобразена с възможностите на участниците, създавайки забавление и приятно настроение. Наградният фонд на състезанието е 500 лева. Всички участници във фестивала имаха възможност да посетят туристическите обекти, подкрепяйки своите участници в състезанието.

За безпроблемното представяне на участниците в състезанието, екипи на Районно управление-Трън охраняваха групите. По-късно ще бъде ясен победителят в “Бодифолк загадки”.

Виж също...

Loading...