Кобилата Фризи поведе тазгодишното дефиле на фестивала “От Трън по-убаво нема” – СНИМКИ

Кобилата Фризи и нейния стопанин Пламен поведоха дефилето на танцовите състави и ансамбли в осмото издание на празника на българския танц и песен “От Трън по-убаво нема”, предаде репортер нa Zapadno.com.

Традиионно дефилето потегли от Фестивалния парк в Трън, където по-рано танцьорите посадиха дръвчета. Първата формация на шествието беше клуб за народни танци “Трънски ритми” към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”. Участие за първи път взе и танцов клуб “Калина” към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”.

Патрулки на Районно управление-Трън охраняваха дефилето и временно отбиваха автомобилите от главната улица в града, по която преминаха съставите. Шествието приключи в центъра на Трън, където кобилата Фризи се изправи на два крака и направи няколко обиколки пред сцената. Водещият представи животното като талисмана на фестивала. Прочетете подробности за Фризи и стопанина и, ако сте пропуснали: Кобила събра очите на трънския площад и се превърна в атракцията на фестивала „От Трън по-убаво нема“

Танцовите състави и ансамбли извиха голямо хоро на площада. Фестивалът беше официално открит с приветствия от хореографа Йордан Станимирова и кметът на Община Трън Цветислава Цветкова. Първи на сцената се изявиха клуб за народни танци “Трънски ритми” с ръководител Емилия Миланова.

Разгледайте снимки от зрелищното дефиле за фестивала в Трън, които обективът на Zapadno.com засне:

[maxgallery id=”24783″]

Виж също...

Loading...