С инструктаж за безопасност и залпове от изстрели започна първото състезание на новото стрелбище край Брезник – СНИМКИ

Първото състезание по стрелба на новия стрелбищен комплекс край Брезник започна рано тази сутрин. Преди началото участниците бяха инструктирани за безопасността и правилата на състезанието, предаде репортер на Zapadno.com.

Надпреварата започна с дисциплината Трап, при която се стреля по панички с патрон № 7. След инструктажа на ловците беше показана траекторията на летене на паничките. Резултатите на участниците ще бъдат записвани от съдиите Борислав Сергиев, Владимир Сергиев, Свилен Петров и Илия Гълъбов. “Състезанието започва с участници по номера и по групи. На гърба им са записани номерата, които общо до момента са 28. Ако дойдат допълнително още ловци – правим нова група. Първи започнаха участниците с номерата от 1 до 7. След състезанието резултатите ще се сумират и тогава правим класирането.”, уточни пред репортер на Zapadno.com Илия Гълъбов. След дисциплината Трап състезанието ще продължи със Скийт. При втората дисциплина се стреля с патрон № 9.

Ловци от всичките 11 дружинки към ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник ще вземат участие на днешното състезание, което се очаква да завърши в следобедните часове. Победителите в двете дисциплини ще бъдат ясни по-късно днес, а награждаването ще се състои на 16 юни, когато ще се проведе официалното откриване на стрелбището и Ловния събор на ловците от Брезнишко. Новото стрелбище, което се намира до село Гоз е изградено през тази година по повод 120-годишнината на ловната организация в Брезник. Финансово и техническо съдействието за комплекса са оказали от „Асарел-Ивестмънт“ ЕАД. Фирмата е представена в Брезник чрез своето дъщерно дружество „Трейс Рисорсиз“ ЕООД. Община Брезник също активно е съдействала за новото съоръжение.

Разгледайте снимки от началото на първото състезание на новото стрелбище край Брезник:

[maxgallery id=”24713″]

Виж също...

Loading...