Танцови клубове и ансамбли посадиха дръвчета и извиха хора във Фестивалния парк на Трън – СНИМКИ

Над 20 танцови клуба и ансамбли, които участват в осмото издание на фестивала “От Трън по-убаво нема” посадиха дръвчета във Фестивалния парк на Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Специално за инициативата предварително бяха изкопани дупки, в които представителите на танцови състави от региона, страната и чужбина да посадят дръвчета. От Община Трън бяха подсигурили два бидона с вода и кофи, с които живителната течност да освежи посадените дръвчета. Създателят на фестивала и хореограф Йордан Станимиров поздрави присъстващите участници. “Искам да благодаря за вашето присъствие. Разбира се в прекрасен ден като днешния се радвам, че имам щастието да ви благодаря за това, че фолклора и българските танци са онази връзка, която ни свързва и ни довете тук, в град Трън да танцуваме, да се повеселим, както видяхте и да се състезаваме в някои дисциплини, в които не бяхме така добре подготвени, като например пеенето. Радвам се, че имам възможността и да благодаря на Община Трън, която даде тази възможност на нас, танцьорите от клубовете за български хора и ансамблите, което по естествен начин ни свързва като наши много близки приятели, наши близки роднини. Тази година за пръв път имаме гости от Република Македония.”, каза Йордан Станимиров. След словото танцьорите бяха инструктирани за реда, по който да се представят на фестивала.

Голяма част от участниците извиха кръшни хора в парка под звуците на фолклорна музика. Колоритната гледка беше заснета от дрон, който се извиси в небето над парка.

Разгледайте снимки от засаждането и кръшните хора, които се извиха във Фестивалния парк:

[maxgallery id=”24762″]

Виж също...

Loading...