Няколко деца от градовете Трън и Брезник заболяха от варицела и скарлатина през изминалата седмица

Две деца от град Трън и едно дете от град Брезник заболяха от капкови инфекции през изминалата седмица, става ясно от седмичната оперативна обстановка на Регионална здравна инспекция-Перник.

В периода 4 – 10 юни на територията на област Перник са регистрирани общо 6 случая на заболяването варицела. 2 от регистрираните случаи са в град Трън, а останалите са в град Перник и радомирското село Кленовик. Заболелите са на възраст 2 години, 3 години, 4 години, 8 години, 10 години и 11 години. По категория случаите са класифицирани като потвърдени. Инфектираните се лекуват амбулаторно от личните си лекари. Всички посещават организирани колективи, уточняват от Регионалната здравна инспекция.

Здравните инспектори са регистрирали други 3 случая на заболяването скарлатина на територията на областта. Един от случаите е на дете от град Брезник, а другите 2 са били регистрирани в град Перник. По категория случаите са класифицирани като 2 вероятни и 1 потвърден. Заболелите са на възраст 2 години, 3 години и 5 години. Заболелите се лекуват амбулаторно от личните си лекари. Всички посещават организирани колективи.

През изминалата седмица в региона са регистрирани още случаи на заболяванията туберкулоза и ентероколит.

Виж също...

Loading...