Книгата “Гонетка за щукнулото село” на Емилия Максимова ще бъде представена с фолклорен театър в брезнишкото читалище

Книгата “Гонетка за щукнулото село” на краеведа от Брезник Емилия Максимова ще бъде представена в началото на следващата седмица. Това съобщи пред репортер на Zapadno.com зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска.

Община Брезник издава творбата със съдействието на Националното сдружение на Общините в Република България с одобрения проект „Граовския фолклор свързва хората в ЕС“ по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.“ “По този проект закупуваме книги, които ще подарим на читалищата в община Брезник и Регионална библиотека “Светослав Минков”. Книгата ще бъде представена под формата на фолклорен театър.”, сподели зам. кметът Мария Добревска. Заглавието “Гонетка за щукнулото село” преведено от граовски на български книжовен език означава “Приказка за изчезналото село”. Тиражът на книгата е 300 броя.

Представянето на книгата е насрочено за понеделник (18 юни) от 18:30 часа във фоайето на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник.

Виж също...

Loading...