Танцов състав “БрезиЯна” с двоен повод за празнуване – сребърен медал от Долна Малина Оpen Festival и първи рожден ден – СНИМКИ

Танцов състав “БрезиЯна” от град Брезник е взел участив във второто издание на Долна Малина Оpen Festival – “Фолклор и битово изкуство”. Съставът се е изявил в раздела за танцови клубове, където талантливите танцьори са били наградени със сребърен медал, грамота за сребърен медал и грамота за участие. Оценките за участие е определяло жури в състав: Светла Караджова, Милчо Георгиев и Йордан Иванов. Това съобщи за читателите на Zapadno.com ръководителят на състава Яна Кираджиева.

Долна Малина Оpen Festival води началото си от 2017 година, когато се провел като 3-дневен празник на спорта, фолклора и изкуствата. Второто му издание през тази година се провежда в 4 поредни почивни дни. Турнири, състезания, работилници, изложби и концерти са видовете творчески събития, които се провеждат в различните почивни дни. През изминалите вече почивни дни село Долна Малина се е превърнало в център за фолклор и битово изкуство, където близо 1000 участници от различни региони на страната са се изявили.

“Благодаря много за участието на танцьорите и за тяхната амбиция да вземем участие. Благодаря, че застават зад мен и заедно правим първите си крачки. Пожелавам им още много успехи занапред и творчески ентусиазъм за изяви на голяма сцена. За нас тази награда е много, а нашият 1-ви рожден ден който отбелязахме на 15 юни на ресторант “Бърдо” ни донесе този късмет. На 15 юни в България денят се свързва и с култа към Слънцето. Хората го посрещат в ранни зори, вярвайки, че то ще им даде здраве и сила.”, сподели ръководителят на танцов състав “БрезиЯна” Яна Кираджиева.

Разгледайте снимки от участието на “БрезиЯна” и отбелязването на първия рожден ден на състава:

[maxgallery id=”25315″]

Снимки: Яна Кираджиева

Виж също...

Loading...