Ритмичността на клуб за народни танци “Трънски ритми” ще докосне Родопа планина на фестивала “Девин Денс Фест”

За първи път клуб за народни танци “Трънски ритми” към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” ще се изяви на сцената на предстоящия танцов фестивал “Девин Денс Фест”. Това съобщи пред репортер на Zapadno.com ръководителят на танцовия клуб и секретар на трънското читалище Емилия Миланова.

На 23 и 24 юни в град Девин ще се проведе петото издание на фолклорния танцов фестивал “Девин Денс Фест”. Фестивалът няма конкурсен характер. Той се провежда в 2 кръга – представяне на две български хора, последователно, като е препоръчително едното да е от региона на групата, а двете да са с обща продължителност до 10 минути и изиграване на популярни хора от различни региони от групите. Участниците в надиграването ще получат плакети, грамоти, подаръци от организаторите – Община Девин, „Девин Денс Клуб” и спонсорите на фестивала. Всички разходи по пътуването и престоя в град Девин са за сметка на участниците. Целта на фестивала е да събере любители на българските народни танци в едно райско кътче от величествената Родопа планина, като даде възможност на участниците освен да представят великолепието на фолклора ни, така и да се запознаят с красотата на Девин и региона, както и да се насладят на традиционното родопско гостоприемство, посочват организаторите.

Най-големите танцьори от клуб за народни танци “Трънски ритми” ще участват във фестивала на 23 юни. Танцьорите ще представят община Трън с “Трънско хоро” и “Пиринско хоро”. Всяка година “Трънски ритми” взимат участие в различни фестивали и празници в страната и съседни държави. “По принцип сменяме дестинациите, защото искаме да видим хората как правят събитията и ни е по-интересно на непознати места, но понякога повтаряме гостуванията си, тъй като ни е било харесало много предишен път или организаторите отново ни канят.”, сподели ръководителят на състава и секретар на читалището в Трън Емилия Миланова.

Снимка: Евгения Такова

Виж също...

Loading...