Над 10 танцови състави и певчески групи от Брезнишко, Радомирско и Софийско ще се изявят на Граовски събор “Видовден” ‘2018 – график

Танцови състави и певчески групи от няколко региона ще се изявят на тазгодишното издание на Граовски събор “Видовден” в град Брезник. Културното събитие е запазена марка на Община Брезник и ще събере фолклор от различни области на площадката пред зала “Военен клуб” на Общински исторически музей-Брезник (бивш Дом на народната армия), научи Zapadno.com.

Самодейната фолклорна програма за Граовски събор “Видовден” ще се проведе на 23 юни (събота) и ще бъде открита в 15:00 часа. На площадката пред бившия ДНА ще се изявят: танцов състав “Радомирчета” от град Радомир, група за народни танци “Релакс” от град Радомир, народно читалище “Пробуда-1931” от село Ноевци, народно читалище “Искра-1932” от село Слаковци, народно читалище “Граовска пробуда-1928” от село Велковци, народно читалище “Искра-1952” от село Гигинци, народно читалище “Пробуда-1927” от село Кошарево, народно читалище “Иво Войвода” от село Долна Секирна, танцов клуб “Пендари” от район Банкя, вокална група “Песенна дъга” към средно училище “Васил Левски” от град Брезник, школа за народни танци и песни “Фолклорика” от град София и народно читалище “Просвещение-1870” от град Брезник.

Вижте графика за изпълненията на участниците във фолклорната програма, който организационният комитет публикува на сайта на Община Брезник:

Поредица от още съпътстващи събития ще бележат тазгодишното издание на Граовски събор „Видовден“. Повече информация за програмата може да научите от публикацията: Предстои седмица на събитията в град Брезник за Граовския събор „Видовден“ ‘2018 – пълна програма

Очаквайте още подробности около предстоящия Граовски събор „Видовден“ ‘2018 – първо на страниците на Zapadno.com!

Виж също...

Loading...