Доайените на футбола в Брезник изиграха мач за Граовския събор “Видовден”, а най-добрите и най-грубият получиха награди – СНИМКИ

Ветераните на футболен клуб „Чорни“ (Брезник) се срещнаха на градския стадион в Брезник. Доайените на футбола изиграха мач, който е част от празничните мероприятия, които се организират по повод тазгодишното издание на Граовски събор „Видовден“, предаде репортер на Zapadno.com.

Мачът за празника се организира за 26-та година. Футболният двубой започна малко след 10:30 часа. Във футболната среща участие взеха 11 доайени на брезнишкия футбол начело с Мишо Величков, който беше съдия на мача. Най-възрастният футболист на терена беше Невян Милев на 66 години, а най-младият – Георги Георгиев-Кимбата на 47 години.

Футболният двубой на малки вратички завърши с равностоен резултат – 3 : 3. Преди края на мача Невян Милев получи червен картон, но и възможността за дузпа във вратата на противниковия отбор. Приветствие към доайените на футбола отправи зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска. “Уважаеми ветерани, въпреки че не искам да ви казвам ветерани – такива хубави млади момчета. Благодаря ви, че за поредна година се събирате, за да отбележите “Видовден” и най-важното – да се видите вие по между си, да се срещнете и малко да се повеселите. Благодаря ви от името на господин Узунов, че пак се събрахте и догодина ви чакаме да сте повече и да играете на голямо игрище. Днешният мач завършва с резултат 3 : 3 – да няма дразги. Сега ще отбележим тримата най-добри играчи на терена днес.”, каза зам. кметът Мария Добревска.

На първо място беше награден Георги Стоименов, който получи футболна топка. Второ място беше отредено за Невян Милев, а третото място – за Валери Иванов. В рамките на шегата, най-голямата награда беше за най-груб играч на днешния мач – Йордан Мартинов-Баци.

Следете страниците на информационния сайт Zapadno.com, за да научите първи как се провежда тазгодишното издание на Граовския събор “Видовден” в Брезник.

Разгледайте снимки от провелия се мач, който обективът на Zapadno.com засне:

[maxgallery id=”25624″]

Виж също...

Loading...