За първи път спортен клуб “Дуло” демонстрира силата на бойното изкуство киокушин-кан карате на Граовския събор “Видовден” – СНИМКИ

Демонстрации по киокушин-кан карате направиха младите бойци от спортен клуб “Дуло” (Перник) – група Брезник. Клубът направи демонстрации за първи път в град Брезник и по повод Граовския събор “Видовден”, предаде репортер на Zapadno.com.

Силата на бойното изкуство беше показана на площадката пред зала “Военен клуб” на Общински исторически музей-Брезник (бивш Дом на народната армия). Демонстрациите са част от събитията свързани с тазгодишното издание на Граовски събор “Видовден”, който се провежда в град Брезник. В демонстрациите участие взеха близо 20 деца от всички възрасти в клуба – от най-малките до юношите, старша възраст от Брезник и Перник. Преди началото няколко участници от клуба подариха около 30 годишни календари на хората в публиката. “Като начало ще покажем всичко, което е характерно за нашия стил. Всъщност характерното за нашия стил е, че е един от най-твърдите, най-силовият стил – изисква се много сила. Де факто всички техники, които са в нашия стил са взаимствани от най-доброто, което може да се вземе от другите бойни стилове е при нас.”, сподели треньорът на спортен клуб “Дуло” Костадин Костадинов.

Инструкторът на групата по киокушин-кан карате от Брезник Румен Александров добави, че брезнишките бойци се справят много добре, а местната власт изключително много съдейства. Брезнишката група към спортен клуб “Дуло” е създадена преди 5 години. Тренировките се провеждат във физкултурния салон на брезнишкото средно училище “Васил Левски” три пъти в седмицата. “Много деца минаха през групата. Обособи се едно твърдо ядро, които са деца, идващи постоянно на тренировка. Вече на базата на тренировъчния процес резултатите са налице – имаме доста успехи на държавни първенства. Добре се развиват децата. Това е радващо и от една страна е едно удовлетворение, че постигаме тези резултати. Доволни сме много, че Общината ни помага със средства. Имаме определен бюджет, с който разполагаме и го ползваме за състезания – пътни разходи, спане. Също така ни се помага и с еднократни помощи за закупуване на татами, щитове и друго оборудване, което е много важно.”, сподели инструкторът Румен Александров.

По време на загрявката на младите бойци, от микрофона беше представена историята и същността на киокушин-кан карате, както и целите и резултатите на спортен клуб “Дуло”. Демонстрациите събра десетки брезничани и гости на Брезник на площадката пред бившия ДНА. В края на показаните бойните тактики и хватки, заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска приветства бойците от спортния клуб. “От името на господин Узунов – кмет на Община Брезник искам да връча една грамота за участие и отлично представяне на днешния Граовски събор “Видовден”. Всъщност вашият клуб открива днешния ден с мероприятия. Благодаря ви за прекрасната демонстрация. Благодаря на инструктор Александров, който “пали” нашите деца, да се занимават с нещо полезно и да всяват в себе си едновременно сила и доброта. Благодаря ви от името на господин Узунов.”, каза зам. кметът Мария Добревска.

Следете страниците на информационния сайт Zapadno.com, за да научите първи как се провежда тазгодишното издание на Граовския събор “Видовден” в Брезник.

Разгледайте снимки от провелите се демонстрации, които обективът на Zapadno.com засне:

[maxgallery id=”25620″]

Виж също...

Loading...