Търговци превзеха няколко улици в град Брезник, които бяха затворени за Граовския събор “Видовден”

Десетки търговци са разположени по централните улици на град Брезник – от „9-ти септември“ до офиса на ловно-рибарско дружество “Сокол” на улица “Георги Ив. Бунджулов”, видя Zapadno.com.

Сергиите, на които всеки би могъл да се сдобие с полезни за бита стоки, са важен съставен елемент на Граовския събор. Още в миналото на “Видовден” производителите са излагали продукцията си, която да помогне на граовци в селскостопанската работа или в дома. На този празник са се наемали и работници за работата в полето.

Колоритът на търговците украси улиците „9-ти септември“, „Чорни“, „Георги Бунджулов“ и площад „9-ти септември“ още от вчерашния ден. Движението на моторни превозни средства е ограничено по централните и някои периферни улици в Брезник. Поставени са предупредителни знаци, а трафикът се отклонява по улиците “Мала река” и “Ангел Коцелянов”.

Повече информация за програмата на Граовския събор “Видовден” ‘2018 може да научите от публикацията: Предстои седмица на събитията в град Брезник за Граовския събор „Видовден“ ‘2018 – пълна програма

Очаквайте още подробности около Граовски събор „Видовден“ ‘2018 – първо на страниците на Zapadno.com!

Виж също...

Loading...