С какво ще бъде по-различно предстоящото издание на Празникът на киселото мляко в град Трън

Предстоящото издание на Празника на киселото мляко, което ще се проведе в град Трън ще бъде с по-разширена тематика. Това сподели директорът на дирекция “Устройство на територията общинска собственост и инвестиционна политика” в Община Трън Евгения Такова в ефира на радио “Фокус“.

Празникът на киселото мляко ще бъде възобновен тази събота след 2-годишно прекъсване. Организатори на събитието са Община Трън, съвместно с „Ел Би Булгарикум“ и фондация „Д-р Стамен Григоров“. “Празникът тази година ще бъде с по-разширена тематика, като освен традиционното домашно квасено мляко, ще бъдат приготвени домашни сирена, кашкавали, произведения на кулинарното изкуство, ще бъдат представени различни видове мед, сладка. В досегашните издания обикновено се правеше съпоставка между домашно приготвени изделия и популярните вече марки по големите магазини. Тази година се дава шанс на малките млекопроизводители и домакинства, както и на фермерите от района.”, обясни Евгения Такова в ефира на предаването “Добро утро, България” по радио “Фокус“.

Тази година общинската администрация на Трън ще поеме финансирането на празника. За първи път събитието се провежда през 2007 година.

Виж също...

Loading...