Община Брезник отчита увеличение на търговците със сергии, които са взели участие в Граовски събор “Видовден” ‘2018

Около 70-80 търговци със сергии са взели участие в изминалото тазгодишно издание на Граовския събор “Видовден” в град Брезник. Това отчита статистиката в Община Брезник след провелия се събор, предаде репортер на Zapadno.com.

Броят на търговците се е увеличил в сравнение с броя на тези, които са били разположили сергии на Граовския събор през 2017 година. “Приходът от таксата, която им събираме за площта е малко по-висок в сравнение с миналата година, което значи че и малко повече са били търговците. Разнообразни видове търговия е имало – сувенири, дрехи, стоки за бита, лакомства и други.”, каза заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска.

В дните на 22, 23 и 24 юни десетки мобилни търговци разположиха стоките, продукцията и услугите си на улиците „9-ти септември“, „Чорни“, „Георги Бунджулов“ и площад „9-ти септември“ за Граовски събор “Видовден”. Пристигащите в Брезник търговци винаги са били част от празника, тъй като още в миналото на „Видовден“ производители са излагали продукцията си, която да помогне на граовци в селскостопанската работа или в дома.

Виж също...

Loading...