Славеите на Граово, ансамбъл “Българе” и орк. “Канарите” и “Граовска младост” на сцената на Църногорския събор

Три вечери Църногорският събор “В сърцето на Граово” ще предложи богата концертна програма. Участие в програмата ще вземат гласовете на Граово, ансамбъл “Българе” и оркестрите “Канарите” и “Граовска младост”, съобщават организаторите.

На 13 юли (петък) от 20:00 часа ще се състои официално откриване на Църногорския събор с факелно шествие и концерт под надслов “Гласовете на Граово”. На сцената ще пеявт славеите на Граово – Павлина Горчева, Георги Гьолски и Сорина Богомилова.

Голямата поляна до Църногорския манастир ще бъде разтърсена от тътена на ансамбъл “Българе”, който ще изнесе спектакъл на 14 юли (събота). Спектакълът ще започне в 20:00 часа. Същата вечер в манастира ще бъде направено вечерно богослужение, а на следващия ден – неделна Света литургия.

Много фолклорен ритъм ще зазвучи в последната вечер на концертната програма. На 15 юли (неделя) на сцената ще се качат оркестър “Канарите”, а след тях и оркестър “Граовска младост”. Началото на музикалната програма ще бъде дадено в 20:00 часа.

Входът за концертната програма на Църногорския събор “В сърцето на Граово” е свободен. Освен с концерти, мащабното събитие ще предложи на своите посетители още забавления и изненади.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности и интересни новини за Църногорския събор!

Виж също...

Loading...