Изгорял ретранслатор създаде проблем с уличното осветление в село Радово, а в Туроковци се пуска ръчно от кметския наместник

В трънското село Радово има проблем с уличното осветление. Това съобщи общинският съветник Ташко Минков на провелата се през седмица сесия на Общински съвет-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Общинският съветник поясни, че сигналът за проблемното уличното осветление е от около 2 седмици. “Сигналът е от село Радово, ако сте взели мерки вече се извинявам – от 2 седмици е сигналът. Нещо има проблем с уличното осветление. Късно се палило, рано се изключвало. Дали нещо по въпроса знаете?”, запита общинският съветник Ташко Минков.

Кметът на Община Трън Цветислава Цветкова каза, че проблемът е станал от изгорял ретранслатор. Съоръжението е било поръчано и доставено. Очаква се днес изгорелият ретранслатор да бъде подменен. “От там идва проблемът. И за Главановци е същият проблем, а в Туроковци още ръчно го включва кметският наместник и го изключвам там. Не можеме да разбереме още какво се случва. От силните дъждове и гръмотевиците някъде създава проблем.”, каза кметът Цветислава Цветкова.

Общинският съветник Десислав Банков засегна темата с възлагането на обществена поръчка за поддържане на уличното осветление в община Трън. Той попита защо сумата, която Община Трън ще отпусне за поддържане на уличното осветление е близо 270 000 лева, а досега е била 70 000 лева. Кметът на Общината отговори, че периодът за поддържане, ремонт и профилактика на уличното осветление ще е за повече от 1 година, а не както е било досега.

Виж също...

Loading...