Процедурата за избор на концесионер на минералната вода от находище “Трънска Банкя” е пред приключване

Процедурата за избор на концесионер на минералната вода от находище „Трънска Банкя“ в землището на трънското село Банкя е пред приключване. Очаква се скоро процедурата заедно с проекторешението да бъде внесена в Общински съвет-Трън за разглеждане. Това стана ясно от отговор на кмета на Община Трън Цветислава Цветкова, който беше оповестен на провелото се през изминалата седмица заседание на Общински съвет-Трън. Повод за предоставения писмен отговор беше запитване, което общинският съветник Иван Искренов отправи на провелата се през месец май сесия на Общински съвет-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

От отговора на кмета на Община Трън Цветислава Цветкова става ясно още, че всички производства от Комисия за защита на конкуренцията са се забавили единствената причината, че от ведомството не са могли да открият бившия концесионер на минералната вода Диана Кишкилова, за да и връчат съответните книжа. Фактът е видим и от сайта на Комисия за защита на конкуренцията, където редовно се качват съобщения адресирани към Диана Кишкилова, тъй като с месеци не могат да я открият и да я уведомят. Това забавяне до известен степен се е отразило и до работата на Комисията за избор на концесионер на минералната вода.

“Към настоящия момент работата на Комисията е пред приключване, като остава да се подготвят съгласувателни писма за изпращане на решенията на Комисията до компетентните институции – министерства, ДАНС, МВР и други за становища. От разговорите с Комисията ни увериха, че горните действия ще бъдат извършени в рамките на 2 до 3 три дни. След получаване на становища от посочените институции, процедурата в едно с проекторешението ще бъде внесена в Общински съвет за вземане на решение за избор на концесионер.”, пише в писмения отговора на кмета на Община Трън, който беше прочетен на последната сесия на Общински съвет-Трън.

Пред репортер на Zapadno.com Диана Кишкилова, която е бивш концесионер и представляваща обединението ДЗЗД „Торн Спринг енд партнърс“, което пък е кандидат за минералната вода каза, че само един единствен път не е получила книжа от Комисия за защита на конкуренцията и то по грешка. Според Диана Кишкилова процедурата за избор на концесионер на минералната вода от находище “Трънска Банкя” е незаконосъобразна.

Виж също...

Loading...