Хиляди хора ще събере на най-голямото събитие в Граово, спонсор е мината в Брезник

Сериозна подготовка тече за първия Църногорски събор „В сърцето на Граово“, научи Zapadno.com. Организаторите очакват хиляди посетители да посетят Граово между 13 и 15 юли, когато манастирът „Свети свети Безсребреници и Чудотворци Козма и Дамян“ край брезнишкото село Гигинци ще е домакин на най-голямото събитие в района.

Църногорският събор цели да покаже пъстротата, красотата и богатството на българския фолклор. Ще представи традициите, културата, бита, поминъка, талантите и духа на Граово в миналото и днес. Събитието се провежда с благословията на Българския патриарх Неофит, под патронажа на министъра на земеделието, храните и горите. Той е възможен с общите усилия на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – клон Перник, Областната управа-Перник и всички Граовски общини. Богатата програма се реализира благодарение на генералните спонсори ОЗК „Застраховане“, „Обединени български животновъди“ и „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД.

Тридневната програма ще събере на една сцена самодейни и професионални изпълнители цяла България, съобщава „Асарел-Инвестмънт“. Фирмата работи в община Брезник чрез свое дъщерно дружество и подкрепя редица инициативи, свързани с развитието на културата, запазването на традициите и местната култура, поощряването на туризма и възможностите за обогатяване на обществения живот в общината, уточняват от компанията.

Вижте видеото, което от няколко дни привлича посетители и участници в община Брезник:

Очаквайте скоро първо в Zapadno.com информация за програмата на събитието и участниците в него.

Виж също...

Loading...