Ще ремонтират водопроводни и канализационни съоръжения в град Трън и няколко трънски села

Основни ремонти на водопроводни и канализационни съоръжения разположени на територията на община Трън ще се извършат за над 260 000 лева. Това става ясно от справка в Агенция по обществени поръчки.

Сред основните ремонтните дейности на водопроводни съоръжения попада и водопроводът на село Горочевци, където преди около месец стана ясно, че няколко жители на махала “Валози” са без вода, а живителната течност набавят в кофи при валежи от дъжд или от чешмата в центъра на населеното място. Тогава кметът на Община Трън Цветислава Цветкова увери, че по проблема се работи. Прочетете още по темата, ако сте пропуснали публикацията: 21 век в Трънско: Къпем се с дъждовна вода и се перем на чешмата в селото, Община Трън: Водопроводът ще бъде ремонтиран – СНИМКИ

В обществената поръчка ремонтите на водопроводни и канализационни съоръжения в община Трън са разделени по 5 обособени позиции. Обособена позиция № 1 е за основен ремонт на водохващане в село Бохова. Обособена позиция № 2 е за изграждане на нова канализация на улица „Петър Асенов“ в град Трън. Обособена позиция № 3 е за основен ремонт на водопроводна връзка между водохващане в село Милославци до резервоар село Ярловци. Обособена позиция № 4 е за изграждане на резервоар LLDPE-20 кубични метра в село Глоговица. Обособена позиция № 5 е за основен ремонт на водопровод село Горочевци.

Общата прогнозна стойност е 222 833 лева и 32 стотинки. С добавянето на ДДС сумата става 267 399 лева и 98 стотинки. Финансирането на обществената поръчка се осигурява от бюджетните средства на Община Трън, става ясно още от обявлението.

Виж също...

Loading...