Хореографът на формацията Double D CREW: Исках да направя нещо различно в Трън, защото тук има талантливи деца

23-годишната Ани Станимирова е хореограф на хип-хоп формацията Double D CREW към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в град Трън. Формацията е единствената по рода си в общината и е създадена заради необходимостта от нещо различно в Трънско. Това сподели Ани Станимирова пред репортер на Zapadno.com.

Почти от година талантливите хип-хоп танцьори от Трън имат свое поле за изява в града – Double D CREW. Формацията репетира по 2 пъти седмично в трънското читалище. Досега танцьорите от Double D CREW са се изявявали единствено на местна почва, но амбицията е да участват и във фестивали в региона и страната. “Като цяло реших да направя хип-хоп група в града, защото тук има много талантливи деца, но нямаше кой да се занимава с тях. Аз също бях като тях – ученик-танцьор, но реших да направя нещо което на мен ми харесва и да има нещо ново в града. Тук имаше само народни танци, които всъщност са си класика, но трябва да има и малко цвят, защото децата са талантливи и трябва да се покажат.”, сподели ръководителят на формацията Ани Станимирова. В Double D CREW се изявяват 9 ученици от местното училище, като най-малкият танцьор е момиче от 7 клас.

Хореографът на Double D CREW Ани Станимирова е завършила Професионалната гимназия по икономика в град Перник, откъдето е и самата тя. От 5 години Ани живее в Трън, където вече и твори чрез хип-хоп музиката и енергията на нейните съмишленици. Опитът и като танцьор започва да добива през 12-13 години, а като хореограф от 3 години. Наблюденията и към танцьорите във формацията са, че за почти 1 година има напредък, но изявите им пред публика са малко. “Надявам се да мога да ги изкарам на JAM-ове по Дупница, по София, за да видят как се прави от големите.”, сподели Ани Станимирова. Пожеланието и към всички танцьори и хореографи е да не спират да танцуват и това, което имат в главата като идея да го изкарат навън. “На танцьорите – младите и начинаещите, пожелавам да танцуват от все сърце. Дали ще имат два леви крака – няма значение, просто трябва да танцуват от сърце.”, каза още Ани.

Очаквайте още интервюта с активните млади хора от общините Брезник и Трън в рубриката “Седмица на младите таланти от Брезнишко и Трънско” единствено на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...