Ще правят основен ремонт на покрива на бившия строителен техникум в град Трън, за който ще се отпуснат до 49 993 лева от общинския бюджет

Обществена поръчка за основен ремонт на покрива на бившия техникум в град Трън е обявила трънската общинска администрация, сочи справка в Агенция по обществени поръчки.

Предвидени са следните видове работи по ремонт на покрива: демонтаж на компрометирана дървена конструкция; възстановяване на тухлен надзид; направа на стоманобетонен пояс; поправка на дървена покривна конструкция; подмяна на ребра, подпори и други; подмяна на дъсчена обшивка покрив; воалит под керемиди; препокриване с керемиди; покриване била и ръбове с капаци; натоварване и извозване на строителни отпадъци.

Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 41 661 лева и 47 стотинки без включен ДДС. Сумата с ДДС става 49 993 лева и 76 стотинки. Финансирането на обществената поръчка се осигурява от бюджетните средства на Община Трън. Крайният срок за получаване на оферти за участие в обществената поръчка е до 17 часа на 9 август 2018 година, става ясно още от обявлението.

Както Zapadno.com информира в началото на месец февруари тази година, ремонтът на покрива на бившия техникум по строителство „Владо Тричков“ в град Трън е заложен в бюджета на Община Трън за 2018 година. Заради окаяното състояние на сградата през лятото на 2017 година общинската администрация постави табела с надпис „Опасно! Преминаването строго забранено!“ на оградата на бившия техникум.

Виж също...

Loading...