Равносметката на ДПУ-Брезник: Младите полицаи се запознаха с работата на служителите на реда

Равносметката на Детско полицейско управление-Брезник за последните 2 години е, че младите полицаи са се запознали цялостно с дейностите на служителите на реда. Това каза пред репортер на Zapadno.com началникът на Детското полицейско управление в Брезник и учител в брезнишката гимназия Савка Борисова.

“Те се запознаха с почти всички дейности от работата на полицията. Първо с правилата и задълженията им като граждани на Република България, след това имаха различни часове свързани с уличното движение, с противопожарна охрана, часове за самоотбрана с демонстрации от специалисти, демонстрация с кучета в полицията. Децата имаха упражнения как се свалят отпечатъци, как се правят превръзки и обучение за различните наркотични вещества. Всичко това беше правено неколкократно и фактът, че децата идваха с интерес на занятията показва, че са се запознали с една страна, която е била непознати до този момент за тях.”, сподели Савка Борисова.

Родителите на децата, които са част от Детско полицейско управление-Брезник ги подкрепят в мероприятията. В Детското полицейско управление в Брезник наброява 18 участници, като в началото броят им е бил 25.

Пожеланието на началникът на Детското полицейско управление към младите полицаи е да продължават да имат хъса, който са показали. “Когато един ден правихме проверка на документите с полицаи от “Пътна полиция”, децата бяха доста атрактивни – облечени с жилетките и палките в ръце.”, добави Савка Борисова.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...