Равносметката на ДПУ-Трън: За 2 години младите полицаи са станали по-дисциплинирани

Равносметката на Детско полицейско управление-Трън за последните 2 години е, че децата са пораснали за този период от време и са станали по-дисциплинирани. Това каза пред репортер на Zapadno.com зам. началникът на Детско полицейско управление-Трън и старши инспектор в Районно управление-Трън Росен Илиев.

“За тези 2 години децата пораснаха, те бяха 4-ти клас, когато започна Детското полицейско управление. Сега вече са 6-ти клас, доста по-големи и доста по-дисциплинирани са. С огромно желание присъстваха на всички мероприятия, които полицейското управление на Трън организира съвместно със средно училище “Гео Милев” – град Трън. Преминахме през много хубави моменти. Имаше подготовка по лична защита, която беше съвместно с колегите от ОДМВР-Перник. Направихме един съвместен поход от град Трън до Ждрелото на река Ерма. Там имаше демонстрация със служебните кучета, бяхме организирали полицейски игри, в които децата се включиха с огромно удоволствие. Имаше обучение съвместно с психолога на Областната дирекция на МВР и още доста други мероприятия.”, сподели старши инспектор Росен Илиев.

Младите полицаи на Трън са взимали участие като охрана и опазване на обществения ред в масови мероприятия, организирани от Община Трън. Детското полицейско управление на Трън е съставено от около 20 членове.

Пожеланието на зам. началника към младите полицаи е да са живи и здрави и да са винаги отговорни към начинанията, с които се захващат.

Снимка: Пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник – архив

Виж също...

Loading...