Народни представители се самосезираха за проблем в Трънско след публикация на Zapadno.com

Народните представители от парламентарната група на „БСП за България” Станислав Владимиров и инженер Любомир Бонев се срещнаха с жители на махала „Валози“ на трънското село Горочевци, съобщиха от пресцентъра на „БСП за България“-Перник.

От срещата, на която присъстваха кметът на Общината и кметският наместник стана ясно, че основният проблем не само за махалата, но и за цялото село е безводието и той трябва да бъде разрешен в кратки срокове. Жителите на селото поискаха пътят до махалата да бъде подравнен.

Посещението на двамата народни представители стана почти месец след като Zapadno.com информира за проблема с безводието в махала „Валози“ на трънското село. Проблемът беше разгласен от Галя Георгиева, която живее през топлите месеци в махалата. В средата на месец юни тази година стана ясно още, че водопроводът ще бъде ремонтиран. Подробности по проблема и предстоящото му решение може да прочетете в публикацията: 21 век в Трънско: Къпем се с дъждовна вода и се перем на чешмата в селото, Община Трън: Водопроводът ще бъде ремонтиран – СНИМКИ

В края на миналата седмица стана ясно, че Община Трън е обявила обществена поръчка за основни ремонти на водопроводни и канализационни съоръжения разположени на територията на общината. Сред основните ремонтните дейности на водопроводни съоръжения попада и водопроводът на село Горочевци.

Снимка: Пресцентър на „БСП за България“-Перник

Виж също...

Loading...