Пускат допълнителен обществен превоз от Перник до брезнишкото село Гигинци заради големия интерес към Църногорския събор

Поради големия интерес към Църногорския събор, който ще се състои от 13 до 15 юли – петък, събота и неделя, на поляните край Църногорския манастир над брезнишкото село село Гигинци се организира допълнителен обществен превоз, съобщиха организаторите на събитието. 

Автобусите ще тръгват на кръгъл четен час от Aвтогара Перник до село Гигинци в събота и неделя и на нечетен кръгъл час от село Гигинци за Перник и ще се движат по маршрута на обичайната линия. Първият автобус от Перник ще бъде в 8:00 часа, а последният от село Гигинци – в 21 часа в събота и в 19:00 часа – в неделя. Цената на билета е 3.40 лева в едната посока.

Между село Гигинци и манастира ще има безплатен превоз с микробус през половин час. Разстоянието е 5 километра.

Както първо Zapadno.com информира в началото на тази седмица, за Църногорския събор ще бъде обособен огромен паркинг за 5000 автомобила и допълнителен обществен транспорт до мястото на събитието. Между 13 и 15 юли „В сърцето на Граово“ ще се съберат професионални и самодейни изпълнители, както и хиляди посетители от цялата страна. Повечето от тях се очаква да дойдат с автомобили или автобуси. Затова за улеснение организаторите са качили на сайта на събитието карта на мястото около Църногорския манастир. От нея става ясно, че местата за паркиране започват от стопанските сгради на манастира на около 800 метра преди самия манастир.

Вижте още по темата в материалите: Огромен паркинг и допълнителен обществен транспорт за Църногорския събор в Брезнишко

Хиляди хора ще събере на най-голямото събитие в Граово, спонсор е мината в Брезник

Възрожденско село и Граовска сватба ще покажат на Църногорския събор – вижте цялата програма на събитието

Очаквайте още подробности за Църногорския събор първо на страниците на Zapadno.com!

Виж също...

Loading...