Цвети Горанова от брезнишкия театър: Да си артист и да играеш пред публика е призвание

Цветелина Горанова е част от трупата на самодейния читалищен театър на брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” през последните 4 години и играе с призвание. Това сподели тя пред репортер на Zapadno.com.

Цвети е от град Брезник, но учи в гимназията за преподаване на чужди езици “Симеон Радев” в град Перник. От 5 клас е част от самодейния читалищен театър на Брезник. Тя вече е преживявала и така наречената “сценична треска”, която овладява след като излезе пред публиката. “В началото ми беше много трудно. Отначало полудявам, но след като изляза се успокоявам.”, сподели Цвети.

На въпрос какво е да си артист и да играеш пред публика, тя отговори: “Това е призвание, да показваш себе си пред хората. Казваш какво наистина чувстваш и се опитваш максимално да го покажеш на публиката.”, сподели младият артист.

При участието си в последната пиеса – “Не всеки крадец е мошеник”, която беше представена в Брезник в началото на месец юни, Цвети си забравила реплика, но не се запънала и продължила. “Когато казах: Вашият мъж – на мъж. Трябваше да е “Вашата жена”. Тогава Милен от състава импровизира.”, сподели още Цвети. Така е помощта на актьорското майсторство и импровизацията, грешката не се разбрала от публиката.

Амбицията на младата брезничанка е да продължи с театралната кариера и в професионален план след като завърши гимназията.

Очаквайте още интервюта с активните млади хора от общините Брезник и Трън в рубриката “Седмица на младите таланти от Брезнишко и Трънско” единствено на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...