Министърът на правосъдието ще разглежда предложението за закриване на Районните прокуратури в Брезник, Трън и още 9 града

Решението за закриване на 11 районни прокуратури в страната, сред които са и тези в градовете Брезник и Трън ще бъде изпратено първо на министъра на правосъдието Цецка Цачева за съгласуване. Това е решил по-рано днес Пленумът на Висшия съдебен съвет, съобщават от пресцентъра на институцията.

Решението предвижда оптимизиране на 11 районни прокуратури в страната, като се закрият районните прокуратури в градовете Белоградчик, Кула, Дряново, Трявна, Тервел, Ардино, Брезник, Трън, Мадан, Чепеларе и Тополовград и на тяхно място да бъдат разкрити 11 териториални отделения, считано от 1.1.2019 година. След съгласуване на предложението с министъра на правосъдието, то ще бъде внесено в Пленума на Висшия съдебен съвет за обсъждане и гласуване.

Районните прокуратури в Брезник и Трън попадат в предложението на Прокурорската колегия Пленумът да определи съдебните райони на окрупнените районни прокуратури със седалище в областния град. Ако предложението се приеме Районна прокуратура-Перник ще бъде в рамките на съдебен окръг град Перник, със съдебен район, обхващащ административно териториалните граници на общините Перник, Брезник и Трън.

Виж също...

Loading...