Активният спортист Антоан Петров от Брезник: Тези, които не спортуват губят много

Спортът е полезен и отваря личността на всеки човек. В това е убеден младият активен спортист от град Брезник Антоан Петров, предаде репортер на Zapadno.com.

Десетокласникът Антоан Петров е тренирал в продължение на 5 години във волейболен клуб “Чорни” (Брезник). След което се преместил във Велинград, където продължил да практикува волейбол, като започнал да играе и футбол. Антоан изкарал и 1 години в Етрополе, където играл и волейбол, и футбол. Общият му активен спортен живот е около 7 години. Амбицията на младия брезничанин е да продължи със спорта. “Той започна във волейболния клуб от много малък – първо при момчетата в мини волейбол, след това се прехвърли в пре-кадети и кадети.”, добави треньорът от волейболния клуб в Брезник Ирена Драгомирова.

Желанието да участваш в състезания и тръпката са елементите, които карат Антоан да спортува. От волейболната игра той никога няма да забрави посрещанията на топката, които е реализирал. “Това са посрещания, които никога не можеш да забравиш. Те бяха за много важни точки. Самото посрещане е трудно и се прави с едната ръка.”, сподели младият волейболист и футболист. Досега контузии е имал в играта на футбол, докато във волейбола инциденти не са му се случвали. “Волейболът ми е любимият спорт и ми харесва като цяло, въпреки че от 5 години и повече тренирам и футбол.”, сподели още Антоан.

Младите момчетата и момичета, които не се занимават със спорт губят много. В това е убеден младият волейболист и футболист. “Друго е да поспортуваш дори и малко от малко вместо да се затваряш вкъщи. Спортът отваря личността ти и се запознаваш с много други хора.”, каза още Антоан Петров.

Очаквайте още интервюта с активните млади хора от общините Брезник и Трън в рубриката “Седмица на младите таланти от Брезнишко и Трънско” единствено на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...