ВиК ще подмени част от довеждащия водопровод от Банкя към Трън, което ще реши проблемите с водата в града

Около 350-метрово трасе от довеждащия водопровод от трънското село Банкя за град Трън ще бъде подменено. Ремонтните дейности се очаква да започнат през месец август. Това каза пред репортер на Zapadno.com управителят на ВиК-Перник инженер Иван Витанов.

Водопреносното дружество има договорка с Община Трън, която пък ще ремонтира улицата, където ще се извърши подмяната на 350-метровата тръба. “Сега ще подменим един довеждащ водопровод с нов за Трън от Банкя – около 350 метра, защото там има много аварии. Ние ще оправим водопровода, който минава по павирана улица, а след това Общината ще си нареди паветата. В района е много голямо налягането и стават много аварии. Водопроводът е от стомана и е много стар. Целият Трън остава без вода, когато стане авария там и затова трябва да го подменим. Предполагам, че ще започнем дейностите в началото на месец август.”, каза управителят на ВиК-Перник инженер Иван Витанов.

Ремонтните дейности ще се извършат в рамките на 2 седмици. Докато протича ремонтът водата в град Трън няма да се спира, тъй като тръбата ще се подмени по разклонение, уточни още управителят на водопреносното дружество.

Виж също...

Loading...