При наполовина пълни контейнери отпадъците на селата Горочевци, Видрар, Пенкьовци, Лева река и Докьовци се извозват

Отпадъците на 5 села в община Трън се извозват при наполовина пълни контейнери. Това каза пред репортер на Zapadno.com кметският наместник на селата Горочевци, Видрар, Пенкьовци, Лева река и Докьовци Васил Божилов.

Повод за изказването е появилите се в последните месеци твърдения, че контейнерите в селата преливат и не се извозват. Около 40 са контейнерите в селата Горочевци, Видрар, Пенкьовци, Лева река и Докьовци. Кметският наместник смята, че няма как сметоизвозващата машина да идва в селата при положение, че малка част от контейнерите са пълни. “Казал съм на местните жители, че контейнерите трябва да са почти наполовина пълни, не изцяло пълни – 1/3 от всичките контейнери. Тогава обаждам се и викам камиона. Но когато един, два или три контейнера при 38 – 40 контейнера само са пълни – как да дойде тук камиона за 3 кофи? Камионът товари по 60 контейнера, как той да дойде за 3 контейнера. Нямам такова указание. Мисълта ми е, ако едно село има 10 контейнера и 8 от тях са пълни, пак ще викнем камиона и той ще дойде, но за една кофа или две – как да дойдат?”, каза кметският наместник Васил Божилов. Той е обяснил на жителите също така, че в сметосъбиращия съд не трябва да се изхвърлят тревни площи, земя и камъни, тъй като камионът не може да вдигне контейнера. Този проблем бил разрешен и местните вече не изхвърлят оказаните от кметския наместник отпадъци.

Казусът с контейнерите се появил от около 1 година. “Умишлено се пълни един контейнер, снима се и се показва: Ето, всичките кофи са пълни. Не са всичките пълни, ако отидем и ги отворим тези там ще видите, че са почти празни.”, добави още кметският наместник. Той е на мнението, че когато жителите видят, че един контейнер е пълен, да занесат отпадъците си до друг, който е празен. Сметосъбиращи съдове в петте села има, а разстоянието между тях не е дълго.

Виж също...

Loading...