Генерален спонсор на Църногорския събор е готов да дари животни на хората от Странджа

Един от генералните спонсори на Църногорския събор – организацията „Обединени български животновъди“ може да дари животни на страдащите хора в Югоизточна България. Това стана ясно преди броени минути на Църногорския събор, който се провежда над брезнишкото село Гигинци, предаде репортер на Zapadno.com.

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов не успя да присъства заради чумата и организацията „Обединени български животновъди“ е готова да дари животни, за да облекчи страданието и болката на хората от Странджа, съобщиха от колоните по време на концертната програма.

По-рано днес по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов посети всички населените места, където има открити огнища на чума. Обиколката започна от село Шарково, област Ямбол. Премиерът беше разпоредил на министър Порожанов да се срещне с всички засегнати стопани и фермери и лично да следи изпълнението на мерките срещу разпространението на чумата по дребни преживни животни. На министър Румен Порожанов е разпоредено също да информира стопаните на евтаназирани животни за реда и условията за получаване на обезщетения, информираха от правителствената информационна служба.

Виж също...

Loading...