Двойно повече посетители изпълниха Църногорския събор в третия ден – СНИМКИ

Два пъти повече хора от предните два дни има към този час на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, установи проверка на Zapadno.com.

Хиляди са хората по поляните и в Църногорския манастир – посетители и участници в събора. Вярващи прииждат в манастира, където се благославят. По поляните пък множеството хора търсят да се скрият под сянка от жаркото Слънце – повечето си намират места под шатрите с храна или напитка в ръка, други пък наблюдават фолклорната програма или оглеждат различните атракции. На поляните подуха лек, граовски ветрец.

На сцената вече се изявиха няколко фолклорни групи с деца и младежи от Дупница, които се представиха много добре. Ансамбълът за народни танци и песни “Граовска младост” от Перник и певицата Виктория Миткова обраха аплодисментите на публиката. Това бяха най-шумните аплодисменти, които огласиха Църногорието.

Църногорският събор е първа сцена и за нови изпълнители като Цвета Бойкова, която за първи път се представи пред публика с оркестър “Граовска младост”. Младата надежда изпълни песен с характерните граовски натрисания.

Очаквайте още интересни подробности от Църногорския събор – първо в Zapadno.com!

Разгледайте снимки от третия ден на събора, които обективът на Zapadno.com засне:

[maxgallery id=”26496″]

Виж също...

Loading...