Риболовецът от Брезник Николай Йорданов: Количеството на захранка е тайната на добрия риболов

Количеството на захранване на рибата е похватът за добър риболов. Това сподели пред репортер на Zapadno.com младият риболовец от Брезнишко Николай Йорданов.

В началото на месец юни тази година 9-годишният Николай Йорданов спечели риболовното състезание на язовир “Слаковци”. Той стана първенец за втора поредна година в състезанието, което ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник организира. Николай се занимава с риболов от 5-годишен, а страстта му била “запалена” от неговия баща. Младият риболовец често лови риби на язовирите “Слаковци” и “Извор”. Възпитаник е на брезнишката гимназия “Васил Левски”, където е ученик в 3 клас.

Тънкостта на добрия риболов е в количеството на захранката, смята младият риболовец. Той използва за захранка на рибата бели червеи. В началото на всеки риболов Николай хвърля по 2-3 червея, след което дебне рибата със своята въдица. Най-големият рибен трофей, който Николай е уловил досега е 800-грамов сом. Трофеят бил уловен в язовир “Слаковци” през 2017 година. Младият риболовец не крие тънкостите на риболова, които е научил от своя учител по риболов Гого. “С неговия късмет и с уменията му се случват нещата.”, сподели Гого.

Очаквайте още интервюта с активните млади хора от общините Брезник и Трън в рубриката “Седмица на младите таланти от Брезнишко и Трънско” единствено на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...