Боецът от Брезник Алина Йорданова: Каратето учи на дисциплина и отговорност

Киокушин-кан каратето учи на дисциплина и отговорност. Това е мнението на Алина Йорданова от град Брезник, която практикува този спорт от 3 години, предаде репортер на Zapadno.com.

Брезничанката Алина Йорданова е част от спортен клуб “Дуло” от 3 години. Първоначално тя започнала да тренира в брезнишката група към клуба, но впоследствие се преместила със семейството си в Перник и станала част от пернишката група на “Дуло”. Тя е възпитаничка на гимназията с преподаване на чужди езици “Симеон Радев” в Перник, където е 9 клас. “Каратето учи на дисциплина, също така ни учи да бъдем по-отговорни и да се защитаваме. Първоначално ми беше много трудно, но после се закалих и научих нещата, след което беше много по-лесно. В този спорт си има закони и правила, които трябва да се спазват.”, сподели Алина.

Нейният любим удар е маваши гери, който представлява дъгообразен удар с крак в главата. На въпрос дали Алина е прилагала удара извън тренировките и състезанията тя отговори: “Да, случвало се е, но само на игра, с приятели. Приятелите ме разпитват за този спорт, някои се записват, но не издържат на напрежението и се отказват. Пожеланието ми към младите каратисти от брезнишката група е да имат много успехи и все така напред и нагоре.”, завърши Алина Йорданова.

Очаквайте още интервюта с активните млади хора от общините Брезник и Трън в рубриката “Седмица на младите таланти от Брезнишко и Трънско” единствено на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...