Волейболистът Николай Гряхлов от Брезник: Обичам волейбола и не искам да правя експерименти с него

Волейболистът Николай Гряхлов от град Брезник се занимава със спортната дисциплина от 5 години. Наскоро той е получил диплома за помощник-треньор от спортно училище “Олимпиец” – град Перник, където завършил. През последните 2 години Николай е и съдия на турнири в Брезник и Перник, което не е лесно. Това сподели волейболистът пред репортер на Zapadno.com.

Волейболните съдии не трябва да са пристрастни по време на мачове, което е трудно, смята младежът. “Трудно е не мога да кажа, че е лесно, защото си има и спецификите. В смисъл не трябва да си пристрастен, което вече е много трудно. Например аз съм от Брезник, но ако играят “Чорни” и “Миньор” (Перник) – ако си пристрастен ще свириш за родния град, което е нормално.”, сподели Николай Гряхлов. На въпрос на Zapadno.com как се справя с това, той отговори: “Обичам си волейбола и заради самата ми любов към него ми се получава. Не искам да правя експерименти с волейбола.”, каза Николай.

Намерението на младия волейболист от Брезник е да продължи да развива спортното си образование в Национална спортна академия “Васил Левски” в София и да тренира във волейболен клуб “Миньор” (Перник). Младежът се познава и с волейболната гордост на Брезник – Светослав Гоцев с когото двамата са приятели. “Ние сме приятели с него. Той е най-добрият блокировач сега, в света. За Световната лига, която сега в момента се играе казвам, че е най-добрият блокировач. Много съм горд с него.”, каза още Николай. Пожеланието му към младите волейболисти на Брезник е да тренират, да са упорити и да бъдат живи и здрави.

Виж също...

Loading...