Около 2000 автомобила на ден преминали за Църногорския събор, който е протекъл без произшествия и инциденти

Без произшествия и инциденти е преминало първото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”. Това съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Мащабният събор се проведе в дните 13, 14 и 15 юли на поляните над брезнишкото село Гигинци. Събитието събра хиляди хора – посетители и участници на първия по рода си Църногорски събор. Организаторите на събора бяха обособили огромно пространство за паркинг на автомобили и автобуси.

За сигурността и безпроблемното провеждане на събора са се погрижили служители на реда от Районно управление-Брезник и колегите им от Областна дирекция МВР-Перник. По данни на полицията по около 2000 автомобила дневно е имало на събитието и с по 3-4-ма пътници във всяка кола. Създадената организация на движение в района около Църногорския манастир и при село Гигинци е била добра, уточниха още от полицията.

Специално за събитието бяха пуснати допълнителни автобусни линии от Перник до село Гигинци. От самото село до манастира пък на 30 минути се движеше микробус, който беше безплатен.

Виж също...

Loading...