Зрелищно преследване в Трънско: Каналджии с мигранти се опитаха да избягат и претрепят гранични полицаи между трънските села

Вчера към 20:30 часа граничен полицейски автопатрул от Гранично полицейско управление-Трън забелязал лек автомобил „Ауди“ и джип „Гранд Чероки“, движещи се един след друг към българо-сръбската граница. Двамата гранични полицаи незабавно подали сигнал в дежурната част и последвали съмнителните коли. Въпреки подадените звукови и светлинни сигнали към водачите, те продължили движение в опит да избягат, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На пътя между махала “Русимовци” и разклона за село Докьовци лекият автомобил пропуснал отпред джипа. Впоследствие се оказало, че мигрантите са натоварени в джипа и така му е дадена възможност да се измъкне от преследването. Междувременно, шофьорът на лекия автомобил опитал да избута от пътя граничните полицаи, като блъснал отдясно служебния автомобил. Независимо от всичко, високопроходимият автомобил на Гранична полиция успял да настигне джипа в землището на село Горочевци. След кратко преследване и предупредителни изстрели във въздуха граничните полицаи задържали шофьора – 45-годишен, криминално проявен от София, който направил опит да избяга. При проверката в джипа са открити седем чужденци, по първоначални данни иракчани.

Каналджията и мигрантите са задържани в Гранично полицейско управление-Трън. Уведомена е Районната прокуратура. Действията по случая продължават.

Виж също...

Loading...