Белоградчишкият епископ Поликарп идва в Брезник за 70-годишнината на храм “Свети Георги Победоносец”

Архиерейска света литургия ще бъде отслужена за 70-годишнината на храм “Свети Георги Победоносец” в град Брезник. Богослужението ще бъде отслужено на 29 юли (неделя), съобщи за Zapadno.com отец Михаил Станкович.

Специално за годишнината в храма ще пристигне Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, който е викарий на Софийска епархия. Той ще бъде посрещнат в 9 часа, след което ще започне архиерейската света литургия. Празничен водосвет ще бъде направен след църковната служба.

Около 11 часа ще бъде осветен курбан в храма, който ще бъде раздаден на миряните. Минути след раздаването на курбана ще бъде открита тематична изложба с духовници и дарители, свързани с храма. Експозицията ще бъде подредена в заседателната зала на светата обител. Организаторите на честването са предвидили още интересни акценти в програмата за 70-годишнината.

На 29 юли тази година в храм “Свети Георги Победоносец” ще се проведе тържествено честване на 70-годишнината от освещаването на светата обител. Очаквайте още подробности около юбилея първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...