Брезнишкият пенсионерски клуб “Белите брези” преминава към наскоро учредения Нов съюз на пенсионерите в област Перник

Пенсионерски клуб “Белите брези” – град Брезник преминава към Нов съюз на пенсионерите в област Перник, който е бил учреден наскоро. Досега брезнишкият пенсионерски клуб беше част към Съюз на пенсионерите-2004. Това сподели пред репортер на Zapadno.com председателят на пенсионерски клуб “Белите брези” Таня Лумбарова.

Новият съюз на пенсионерите в област Перник е регистриран и учреден на 5 юни тази година. На 18 юли председателят на новият съюз инженер Петър Петров е посетил празнична сбирка на членовете на пенсионерския клуб в Брезник. “Инженер Петър Петров пристигна със съпругата му, която е член на Изпълнителното бюро на новия съюз на пенсионерите. Запознаха ни всичките с условията и създаването на Нов пенсионерски съюз. Мнението, което изказахме на срещата беше, че сме съгласни да станем членове на новия съюз на пенсионерите. Досега бяхме към Съюз на пенсионерите-2004, а сега вече минаваме към Нов съюз на пенсионерите.”, каза председателят на пенсионерски клуб “Белите брези” Таня Лумбарова.

Новосформираният съюз разполага и със самодейна група, с която пенсионерите от Брезник са се разбрали да гостува в града през есента. “Разбрали сме се да дойдат в нашето читалище, за да изнесат сценка, която е сатиричен мюзикъл. Той няма да е само за пенсионери, но и за гражданството.”, добави Таня Лумбарова. Темата на сатиричния мюзикъл е за промените отпреди 30 години и разрухата след тях.

Виж също...

Loading...