Млади футболисти от Брезнишко заеха първо място на държавните игри на спортистите от малките общини по футбол

Отбор от община Брезник се класира на първо място в 23-то издание на Държавните игри на спортистите от малките общини по футбол, пише sport.ruse24.bg.

Близо 800 деца от над 60 български общини взеха участие в Държавните игри за спортисти от малките селища, които се проведоха в пловдивската община Марица. Турнирът беше открит на 8 юли и продължи до днес, 23 юли. Организатор на игрите е Българската асоциация на спортистите от малките селища (БАСС). Състезателите бяха разпределени в две групи от по четири отбора. В група “А” след теглене на жребий попаднаха отборите от общините Брезник, Маноле, Вълчедръм и Две могили. В група “Б” сили трябваше да премерят сили футболистите от Ценово, Гложене, Костенец и Дългопол. В предварителната група “Янтра“ – Ценово изигра две срещи с отборите на Гложене и Дългопол.

На първо място се изкачиха представителите на Брезник, а втора позиция заеха спортистите от Костенец. Организаторите на игрите определиха Борислав Борисов като най-добър вратар. Отличие получи и треньорът на отбора Борислав Атанасов. Вторият представител от Русенска област  – Две могили зае петата позиция в крайното класиране.

Виж също...

Loading...