Ловец от Трънско за казуса с Африканската чума по свинете: Когато един закон се приема със скоростта на светлината е недообмислен или е злонамерен

Редовият ловец от ловно-рибарска дружинка “Вукан” Ботьо Гюров към ловно-рибарско сдружение “Руй”-Трън споделя своята позиция относно Африканската чума по свинете и решението ловът да се провежда сряда, събота и неделя. Позицията е публикувана от порталът към естествения свят divoto.bg.

Ловецът от Трънско споделя, че когато един закон се приема светкавично, то той е или недообмислен, или е злонамерен. „Набързо приетият нов закон за изменение на ЗЛОД достигна и до нас – ловците. Спешно трябвало да зарежем всичко и всяка сряда, събота и неделя да се занимаваме с тая дейност – да избием свинете до около 1 на 3-4 кв. км, за да пресечем всякакви шансове Аф­риканската чума по свинете да посети нашата страна. Спешно трябва да си закупим хладилни камери, фризери, в които да съхраняваме без вре­ме гръмнатия дивеч, за да отле­жава там, докато се изследва от специалистите, които колят жи­вотни в Ямбол за 50 лв. надник и са облечени като от НАСА и го­ворят на рядък индоевропейски език в тяхната прародина. Спешно трябва да си напра­вим във всяко ловище трапове с хлорна вар, където да сложим херметически капак против хищ­ниците и да обеззаразяваме не­заразното месо. И така нататък. Когато един закон се приема със скоростта на светлината, значи, че или е недообмислен, или е злонамерен. Да се надява­ме, че е първото. За съжаление на творците на бързи закони от СЛРБ, Лесотехническия универ­ситет и ред други организации реагираха, като сигнализираха, че от инат за бълхата може би ще изгорим и юргана. Сега очак­ваме разумът да надделее.”, споделя ловецът Ботьо Гюров. Още подробности по темата може да прочетете в divoto.bg.

Виж също...

Loading...