Община Брезник ще събира оферти за изграждане на полски път към храм-кладенеца край село Гърло

Община Брезник е обявила обществена поръчка за изграждане на полски път в района на брезнишкото село Гърло, сочи справка в Агенция по обществени поръчки.

Полският път, който предстои да бъде изграден ще води до античния храм-кладенец край село Гърло. Изграждането ще бъде в общински земи, уточни зам. кметът на Община Брезник Иван Бъчваров пред репортер на Zapadno.com. Една част от полския път ще бъде изградена от Общината, а друга – от териториалното си поделение „Държавно горско стопанство-Брезник“, тъй като пътят частично преминава през държавни горски територии.

Общата прогнозна стойност на обществена поръчка за изграждане на полски път е 121 425 лева без включен ДДС. Крайният срок за получаване на офертите е до 2 август, включително. Отварянето на офертите ще се състои на 3 август от 10 часа в заседателната зала на Община Брезник, става ясно от обявлението на обществената поръчка.

Както Zapadno.com вече информира в началото на тази година стана ясно, че в бюджета на Община Брезник за 2018 година са заложени средства за изграждане на полски път до храм-кладенеца. Изграждането на частта от пътя от „Държавно горско стопанство-Брезник“ е включено в инвестиционната програма на Югозападно държавно предприятие за 2018 година. Въпросният участък, който Горското има готовност да изгради е с дължина около 1100-1200 метра.

В края на лятото на 2017 година стана ясно, че Министерство на културата е готово да финансира опазването и развитието на Античния комплекс край село Гърло, но спънката това да не се случва до момента е разрушеният път до него. Това беше съобщил министърът на културата Боил Банов по време на парламентарен контрол тогава в отговор на въпрос на народния представител инженер Любомир Бонев.

Виж също...

Loading...