Скоро ще бъде обявена обществена поръчка за избор на фирма, която ще ремонтира Трънската екопътека

Предстои обявяване на обществена поръчка, свързана с ремонт на Трънската екопътека. Това обяви кметът на Община Трън Цветислава Цветкова на провелото се днес заседание на Общински съвет-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

На сесията общинският съветник Ташко Минков зададе въпрос докъде е стигнала процедурата по ремонта на екопътеката. Той добави, че отправения въпрос е по питане на граждани. Кметът Цветислава Цветкова каза, че предстои обявяване на обществена поръчка. “До ден-два ще я обявим поръчката. Готови сме с всичко.”, каза кметът на Община Трън.

Проект за ремонт на Трънската екопътека, която е с дължина малко над 13 километра и включва два сектора (по реките Ябланица и Ерма) е изготвен от БАСЕТ (Българска асоциация за селски и екотуризъм). Община Трън пък ще обяви обществена поръчка, чрез която да избере фирма-изпълнител на ремонтните дейности.

През месец януари стана ясно, че Община Трън е предвидила 98 000 лева от бюджета за 2018 година за ремонт на екопътеката. Тогава общински съветник засегна темата със средствата за ремонта. Прочетете още по темата, ако сте пропуснали публикацията: Общински съветник: Как може Трънската екопътека да е изградена за 20 хиляди лева, а ремонтът и да струва 98 хиляди лева?

Виж също...

Loading...