Проверки в държавните горски територии на Трънско: Непочистени сечища след приключване на сечта и 6 нарушения за незаконна сеч

Общо 106 проверки са направени в териториите на “Държавно горско стопанство-Трън” през първите 6 месеца на 2018 година, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Югозападно държавно предприятие.

В района на териториално поделение “Държавно горско стопанство-Трън” са констатирани 6 броя нарушения, свързани с незаконна сеч. Преписките са изпратени до Районна прокуратура-Трън. Извършени са 106 проверки в обекти за дърводобив, като основните нарушения са по дисциплината на ползване от страна на фирмите – начина на разкройване на дървесината, кубиране, спазване на технологичните планове, непочистени сечища след приключване на сечта.

Общо 11 719 проверки са извършили служителите по опазване на горите в териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие за първите шест месеца на годината, показват резултатите от проведените ревизии на охранителни участъци. Инспектирани са 5478 обекта за добив на дървесина, 2491 – моторни превозни средства, 2474 – ловци, 156– риболовци и 1120 – други физически лица. Съставени са 332 акта за нарушения, като почти всички са за незаконна сеч и транспортиране на дървесина без контролна горска марка и превозен билет.

Виж също...

Loading...