Възстановяването и разширяването на моста при местността “Секирица” ще се извърши паралелно с ремонта на граничния пункт в Трънско

Докато се извършват ремонтни дейности на граничния пункт “Стрезимировци”, ще текат и паралелно дейностите по възстановяване, укрепване и разширяване на моста в началото на град Трън при местността „Секирица“. Това е заявил директорът на Областно пътно управление-Перник инженер Румен Сачански, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Заявената позиция на областния управител Ирена Соколова пред директора на Агенция „Пътна инфраструктура“ беше, че това е най-приоритетният обект и се налага спешното му изпълнение, предвид факта, че е единственият подстъп от и към град Трън. Настояването на губернатора е рехабилитацията да завърши преди зимния сезон и възможните заледявания с цел обезпечаване сигурността и спокойствието на гражданите.

Сводовете на моста, които са здрави няма да бъдат премахвани, а платното ще бъде укрепено и разширено с конзоли осигуряващи двупосочно движение. В хода на работните дейности по моста е предвидено и придвижването на товарните автомобили, а не изборът на обиколен маршрут. Както първо Zapadno.com информира през месец март тази година, мостът при “Секирица” ще бъде разширен с две пътни ленти. Прочетете още по темата, ако сте пропуснали публикацията: Мостът при местността „Секирица“ в Трънско ще бъде преустроен с две ленти, но ще се запази конструкцията му

През ноември 2017 година съоръжението понесе сериозни щети от пътнотранспортно произшествие с тежкотоварен камион с чуждестранна регистрация. За осигуряване безопасността на движение по моста е монтирана ограничителна система.

Виж също...

Loading...