Клуб за народни танци “Трънски ритми” покори и фестивала “Да разлюлеем Балкана” в Габровско

Голямата група танцьори от клуб за народни танци “Трънски ритми” към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” с ръководител Емилия Миланова взеха участие във фолклорен фестивал в Габровско, научи Zapadno.com.

През изминалите почивни дни “Трънски ритми” са показали уменията си в осмото издание на фолклорния фестивал на любителските танцови клубове и групи „Да разлюлеем Балкана” в град Плачковци, област Габрово. На 28 юли площад „Илинден” в града е събрал близо 350 участници от 21 състава от Трън, Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, София, Варна, Казанлък и други населени места на страната.

Целите на фестивала са: да се съберат любителите на българското хоро; да се популяризира дейността на клубовете за народни хора в страната, чрез които се съхранява фолклорното ни богатство; да се обмени опит, да се създадат приятелски взаимоотношения между клубовете – гаранция за успех в борбата срещу ширещата се бездуховност; да се създаде празник за душата и тялото – предпоставка за здраве и дълголетие.

След участието си всеки колектив е получил грамота и плакет за участие във фестивала „Да разлюлеем Балкана” – Плачковци 2018.

Снимка: НЧ „Пробуда-1924” – Плачковци

Виж също...

Loading...