Община Трън има намерение да се откаже от стопанисване на язовир “Лялинци” и да го предостави на държавата

Община Трън има намерение да предостави на държавата за стопанисване язовир “Лялинци”. Това предложение е обсъждано от управата на общинската администрация, научи Zapadno.com.

Намерението на Общината е да пише писмо до Министерство на околната среда и водите, в което да отправи предложението си държавата да стопанисва язовира в трънското село Лялинци. В края на месец юни тази година стана ясно, че водолази ще се гмуркат в язовира, за да търсят основния изпускател на водоема. Към днешна дата все още не са се гмуркали водолазите. Това каза пред репортер на Zapadno.com заместник-кметът на Община Трън Катя Божидарова.

През последните няколко месеца язовирът, който е единственият общински в Трънско, стана обект на проверки от страна на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и по заповед на областния управител на Перник. Множеството проверки са констатирали, че водоемът трябва да бъде изпразнен контролирано до кота „мъртъв обем“, за да се извършат ремонтно-възстановителни действия за привеждането на основния изпускател в експлоатационно състояние. Прочетете още по темата, ако сте пропуснали: Санкция до 20 000 лева грози Община Трън заради бездействието с язовир „Лялинци“

Виж също...

Loading...