Брезнишките села Банище и Бабица минаха на водоноски, “ВиК” ще промие водопроводната мрежа и ще направи нови проби на водата

Водата за питейно-битови цели за брезнишките села Банище и Бабица се снабдява чрез водоноски, които са били поставени в населените места вчера. Това каза пред репортер на Zapadno.com управителят на ВиК-Перник инженер Иван Витанов.

Мярката е предприета, тъй като в началото на тази седмица от Областна администрация-Перник информираха, че са отчетени отклонения в качеството на питейната вода по радиологични показатели в двете брезнишки села. Данните сочат, че водите в двете села са непригодни за питейно-битови цели.

“ВиК” ООД – Перник предприема действия във връзка с откритите отклонения в качеството на водата в Банище и Бабица. “Ще промием водопроводната мрежа в двете села – ние сме длъжни да го направим това по наредби. Ще вземем и нови проби.”, каза управителят на ВиК-Перник инженер Иван Витанов. Доставянето на вода чрез водоноски ще се извършва по определен график, като тя ще се подменя през около 3 дни. Има готовност при по-бързо изчерпване на водата от водоноските, да се доставят нови запаси от живителната течност.

Виж също...

Loading...