Лятното кино на Брезник отново отваря врати и стартира филмовия сезон с прожекция на “Тримата от запаса”

Лятното кино в лесопарк “Бърдото” край град Брезник отново ще заработи в края на тази работна седмица, съобщиха за читателите на Zapadno.com от народно читалище “Просвещение-1870”.

Премиерната прожекция на киното за лято ‘2018 ще бъде този петък (10 август) от 20:30 часа. Организаторите уточняват, че при неблагоприятни метеорологични условия прожекцията няма да се състои. Комедията и военна драма “Тримата от запаса” е филмът, който ще бъде прожектиран. Лентата е от 1971 година и е на режисьора Зако Хеския, по сценарий на Павел Вежинов. В ролите участват: Георги Парцалев, Никола Анастасов, Кирил Господинов, Стойчо Мазгалов, Тюнде Сабо, Васил Попилиев, Белла Цонева, Вълчо Камарашев, Славчо Митев, Димитър Йорданов, Димитър Милушев, Гани Стайков, Никола Добрев, Владимир Давчев, Васил Йотов, Никола Дадов, Димитър Бакърджиев, Иван Томов, Тодор Титиринов, Никола Камбуров, Геори Каранешев, Дора Пройкова, Антон Маринов, Петко Бояджиев, Петко Петков, Стоян Керемидчиев и Иван Милков.

Филмът “Тримата от запаса” разказва за наскоро мобилизирани български войници, пратени през пролетта на 1945 година в 3-ти украински фронт на унгарска земя, за да се бият с германците по време на Втората световна война. За смях и съжаление у командирите, тези запасни войници са напълно негодни за война. Сюжетът на лентата обещава много емоции за зрителите.

През 2016 година по идея на Божидар Пантев от народно читалище „Просвещение-1870“ киното отново е възобновено. Първата прожекция от новата история на брезнишкото лятно кино е направена на 18 август 2016 година. Лятото на 2017 година също беше белязано с прожекции в лесопарк “Бърдото”. Тази година заради неблагоприятните метеорологични условия през месец юли, лятното кино отваря месец по-късно от заложеното в културната програма на Община Брезник. От общинската администрация са възстановили и счупените пейки, които преди седмици станаха обект на посегателство от страна на лоши хора.

Прожекцията се организира съвместно между Община Брезник и народно читалище „Просвещение-1870“. Входът е свободен, а лятното кино е разположено в лесопарк „Бърдото“, след края на града посока хотел-ресторант „Бърдото“.

Виж също...

Loading...