Отново търсят директор на бъдещия Исторически музей в Трън след като Общината не беше спазила процедура при предишния конкурс

Нов конкурс за избор на директор на Исторически музей в град Трън е обявила Община Трън. Това става ясно от обявление, което е публикувано днес на сайта на общинската администрация. Впечатление в обявения нов конкурс прави, че не е обявена основната работна заплата за заемане на длъжността, видя Zapadno.com. При първия конкурс, който беше прекратен заплащането на бъдещия директор щеше да е 700 лева и процент за годините професионален опит в тази област.

Това е вторият конкурс за директор на бъдещия музей в пограничната община. Първият конкурс беше обявен в края на месец април тази година, но заради неспазване на изискването за съгласуване на процедурата с министъра на културата изборът за директор беше прекратен. Двама бяха кандидатите на предишния конкурс, който беше обявен от Общината. Прочетете още по темата в публикацията: 75-годишен пенсионер и млад докторант бяха единствените кандидати за директор на музея в Трън

Конкурсът е обявен отново след като Община Трън е изготвила нова процедура по определените изисквания и е съгласувана с Министерство на културата. Сред обявените минимални изисквания за заемане на длъжността „директор“ на музея са: висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър” по направление “история и археология, социология, антропология и науки за културата, за общоисторически музей”; професионален опит 3 години (за общински музей) в съответното професионално направление; организационни умения, нагласа за работа в екип, адаптивност и комуникативност. Като предимство се считат: присъдени научни степени; опит в областта на музейното дело и опазване на културното наследство; участие в разработването и реализацията на програми и проекти; чуждоезикова подготовка; компютърна грамотност.

Община Трън събира документи за участие в конкурса в срок от 1 месец от публикуването на обявлението. Сред документите, които кандидатите трябва да представят е и концепция за дейността и развитието на Общинския исторически музей в град Трън за 5-годишен период, като подробно е разработена първата в 5 екземпляра в запечатани и ненадписани пликове (бройките са съобразени с членовете на комисията). Концепциите се отварят пред кандидатите в деня на провеждането на самия конкурс, уточняват от общинската администрация.

Виж също...

Loading...